Onze diensten

Begrafenissen en crematies

Na een overlijden vindt de begrafenis plaats. Deze kan bestaan uit verschillende facetten: bij Uitvaartzorg Tenera verzorgen we zowel kerkelijke uitvaarten naar wens, als niet-kerkelijke uitvaarten in onze eigen aula of op een geschikte locatie. Onze aula heeft 70 zitplaatsen en is voorzien van de laatste technieken zoals projectie, livestream en opname. Hiernaast is een crematie voor of na de uitvaart geen probleem. Voor en tijdens de plechtigheid kunt u rekenen op onze dienstverlening, wij regelen alles naar uw wens zodat u op uw manier en een rustgevende wijze afscheid kunt nemen.

Het belang van een persoonlijke uitvaart

Bij het overlijden van een geliefde komen er veel emoties kijken. Naast verdriet en rouw moeten er ook veel praktische zaken geregeld worden. Bij het kiezen van een uitvaartonderneming is het belangrijk dat u zich gehoor en begrepen voelt. Een persoonlijke uitvaart kan bijdragen aan het verwerken van het verlies en het afscheid nemen van de overledene op een manier die recht doet aan zijn of haar leven.

De voordelen van een persoonlijke uitvaart

Een persoonlijke uitvaart kan op veel manieren vormgegeven worden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een thema dat past bij de overledene, of een locatie die een speciale betekenis heeft. Het is ook mogelijk om persoonlijke elementen toe te voegen, zoals muziek die de overledene graag luisterde of foto’s uit zijn of haar leven. Door deze persoonlijke elementen toe te voegen aan de uitvaart, wordt het afscheid nemen een stuk persoonlijker en kunt u op een mooie manier terugdenken aan de overledene.

Het kiezen van de juiste uitvaartonderneming

Bij het kiezen van de juiste uitvaartonderneming is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden die zij bieden voor een persoonlijke uitvaart. Zo kunt u bijvoorbeeld kijken naar de ervaring die de uitvaartonderneming heeft met het regelen van persoonlijke uitvaarten, en of zij openstaan voor uw persoonlijke wensen en ideeën. Een goede uitvaartonderneming denkt met u mee en biedt u de mogelijkheid om op een persoonlijke manier afscheid te nemen van uw geliefde

Een persoonlijke uitvaart bij Uitvaarzorg Tenera Jorissen

Bij Uitvaartzorg Jorissen begrijpen we hoe belangrijk het is om op een persoonlijke manier afscheid te nemen van uw geliefde. Met onze ervaring staan we voor u klaar om u te helpen bij het vormgeven van een persoonlijke uitvaart die recht doet aan het leven van de overledene. We bieden u de mogelijkheid om uw persoonlijke wensen en ideeën te bespreken, zodat we samen een uitvaart kunnen organiseren die past bij de overledene en bij u als nabestaande.

 • Zowel kerkelijk als niet-kerkelijke uitvaarten
 • Crematie kan voor of na de uitvaart
 • een persoonlijke uitvaart draagt bij aan het verwerken van het verlies

Koffietafels

Een koffietafel is een samenkomst op een mooie en memorabele locatie om een gemeenschappelijk verlies te verwerken. De levensvisie van uw dierbare is van onschatbaar belang, daarom laten we u kiezen welke stijl past bij de visie van uw dierbare. Doorheen de jaren hebben we veel koffietafels georganiseerd, telkens met verschillende behoeften en wensen. Hierdoor hebben we inzicht gekregen om een koffietafel helemaal naar uw wens in te vullen. Bij ons kunt u rekenen op een stijlvolle, doch ongedwongen dienstverlening. Wij zorgen voor een toepasselijk verloop. Ons funerarium laat ons toe koffietafels te organiseren voor maximaal 40 personen, maar een koffietafel op een door u gewenste locatie is ook mogelijk en daar helpen we u ook graag mee.

 • Samenkomen om een gemeenschappelijk verlies te verwerken
 • Volledig naar uw wens in te vullen

Voorafregelingen, nazorg
en uitvaartverzekeringen

Voorafregeling

Een uitvaart regelen is een persoonlijke aangelegenheid, die tijd en zorgvuldige overweging vereist. Het is niet de meest plezierige taak, maar het is een belangrijke en verantwoordelijke taak. Het kan echter ook een manier zijn om rust en zekerheid te creëeren in een tijd van verdriet en rouw. Door uw uitvaart vooraf te plannen, kunt u ervoor zorgen dat uw wensen worden gerespecteerd en dat uw naasten niet onnodig belast worden met deze verantwoordelijkheid tijdens een emotioneel moeilijke tijd. Ook indien er geen nabestaanden zijn kan u hierdoor zorgen dat uw laatste wensen worden vervuld. Het plannen van uw uitvaart biedt u de kans om uw wensen en waarden te uiten, het biedt u de mogelijkheid om de details van uw afscheid te betpalen en om uw eigen stempel te drukken op de manier waarop u wordt herinnerd.

Personaliseer hier uw uitvaartwensen.

 

Nazorg

Bij een overlijden lijkt de wereld even stil te staan. Na de uitvaart, wanneer u afscheid heeft genomen, gaat het leven om u heen weer door. Echter moeten er nog heel wat zaken worden geregeld. We begrijpen erg goed dat dit niet makkelijk is, daarom kan u nog steeds op ons rekenen. Wij hebben de juiste mensen op de juiste plaats om u en uw familie, geheel vrijblijvend, te ondersteunen.

 

Uitvaartverzekering

Een begrafenis of crematie kost veel geld, niet iedereen heeft de financiële middelen om dit zomaar te betalen. Met een uitvaartverzekering dekt u alle kosten van uw uitvaart. Bij Uitvaartzorg Tenera krijgt u de mogelijkheid om deze volledig naar uw wensen in te vullen.

Grafstenen

Een grafsteen of grafmonument kent een laatste rustplaats toe aan een overledene die ook dient als herdenkingsplaats. Wij bieden elk soort grafsteen aan: urnevelden, columbariumtegels, gewone graven, … met een hoogwaardig afwerking. Hier helpen we u met het maken van een passende keuze die de stijl van uw verloren dierbare evenaart en zorgen we ervoor dat uw dierbare een mooi plaatsje krijgt op eender welke begraafplaats in de nabije omgeving.

 • Hoogwaardige afwerking
 • Ondersteuning in keuze passende stijl
 • Rustplaats dient ook als herdenkingsplaats

heeft u graag wat meer informatie?

Informatie aanvraag

Vul hier jouw persoonlijke gegevens in en vraag vrijblijvende informatie op maat aan.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?